A SECRET WEAPON FOR SANAL SUNUCU NEDIR?

A Secret Weapon For Sanal Sunucu Nedir?

A Secret Weapon For Sanal Sunucu Nedir?

Blog Article

Sanal sunucular kaynakları paylaştığından daha ekonomiktir ve kolayca yeniden boyutlandırılabilir; fiziksel sunucular ise daha yüksek başlangıç maliyetine sahiptir ve kaynak arttırımı donanım değişikliğini gerektirir.

Sanal sunucular birçAlright işlevi yerine getirebilir, ancak şaşırtıcı sunucu kaynakları kontrolü ve maliyet etkinliği nedeniyle web barındırma ortamlarında popülerdir.

Veri merkezleri hem fiziksel hem de sanal sunucuların barındırılması, bakımı ve yönetilmesi için kullanılır.

Sunucuya yükleyeceğiniz kontrol paneli ile birlikte sunucunuzun kullanmış olduğu donanım miktarlarını dilediğiniz gibi arttırabilir ya da azaltabilirsiniz. Bu nedenle tüm kontrol sizin elinizde denilebilir.

27 Ağustos 2018 three Mins Read 213 Sights 0 Comments İnternet ortamında sunulan verilerin barındırıldığı ve erişime açık hale geldiği cihazlara sunucu adı verilirken bu sunucular veri merkezlerinde fiziksel olarak barınmaktadır. Sanal sunucu ise fiziksel sunucunun sanallaştırma yazılımlarından herhangi birini kullanarak belirli parçalara bölünüp birbirinden bağımsız hizmet vermelerini sağlayan yapıdır.

BT ekibiniz, VPS barındırma faaliyetleriyle uğraşmak zorunda kalmadan Website uygulamanıza odaklanabilir.

Daha güvenli bir sunucuda verilerinizi barındırmaya çalışırken, verilerinizin tamamının tehlikeye gireceği bir durum ile karşı karşıya kalmak istemezsiniz değil mi?

VPS barındırma, tüm mesaileri boyunca sunucu yönetimiyle ilgilenen eğitimli bir profesyonel ekibin uzmanlığına düşük maliyetle erişmenize imkan tanır. Aşağıdaki avantajları sunar:

İstatistiklere göre; crack yazılım, ters proxy, lisanssız yazılım kullanan web siteleri, diğer web sitelerine kıyasla daha fazla risk altındadır.

Diğer tüm teknolojilerde olduğu gibi sanal sunucuların da karanlık tarafları vardır. İşte operasyonunuzda sanal sunucu kullanmanın bazı dezavantajları:

Her VDS sunucusu, kendi depolama alanının yanı sıra CPU, RAM, bant genişliği ve işletim sistemi ile donatılmıştır.

VDS sunucu kullanımında, hızlı iş akışı olan firmalara kaynak artworkırımı sağlanır ve kendini yenileyebilen, dinamik bir yapı oluşturması sağlanır.

Bildiğiniz ve gündelik hayatta genelde sunucular üzerinde kullandığımız ve aynı zamanda desktop diye tabir edilen regular kullanıcı bilgisayarlarında kullanılan işletim sistemleri üzerine Sanallaştırma yazılımları yüklenip aynı makine ve çalışan işletim sistemi içerisinde ikinci veya daha fazla sistemi üzerine farklı işletim sistemleri de kurarak çalıştırmamız mümkündür. Örneğin sizing ait bir notebook bilgisayar üzerinde çalışmakta olan Windows XP işletim sistemi üzerine bir sanallaştırma yazılımı yükleyip bunun içinde deneme amaçlı yazılımlarınızı çalıştırmak için bir ikinci Home windows işletim sistemli makine ve website eğitim amaçlı bir de Linux işletim sistemli makine oluşturabilirsiniz.

Sanal sunucular, her biri kendi işletim sistemine ve kaynaklara sahip olan bağımsız birer sunucu gibi davranırlar. Bu sayede, birden fazla kullanıcı aynı fiziksel sunucuyu paylaşabilir ancak birbirlerinden tamamen izole bir şekilde çalışabilirler.

Report this page